søndag den 28. april 2013

Søndagstanker #8


Jeg sidder som en meget fornuftig voksen og blogger ude i vores nye køkken, så jeg kan holde øje med aftensmaden og maden til den kommende uges madpakker. Jeg er startede godt ud med blandet, grøn salat/spinat med quinoa, kylling og pesto i sidste uge, og den gode tendens har jeg tænkt mig at fortsætte - og jeg har endda været så ansvarlig at lave madpakken aftenen forinden, så den bare lige var til at smide i tasken, når jeg drøner ud ad døren klokken syv. Ugen har været god. Præget af sociale arrangementer. Det er nu hyggeligt at være hjemme i DK igen.

Meget syndig, men meget hyggelig mandag aften blev tilbragt i selskab med en spandfuld te, chokolakridser og en god krimi... Pyha, navnet på lakridserne er i øvrigt lige i øjet!

Av hånd! Alle de lakridser fra mandag måtte jo svedes ud til en omgang CrossFit sammen med en veninde... Jeg blev budt på 10 minutter med burpee-pull-ups, som i den grad gik ud over de efterhånden ubrugte kontorhåndflader. Bagefter stod den på max. overhead squat, hvilket ikke var super rart med de der hænder, men jeg fik skam 45 kg, og det var jeg rigtig godt tilfreds med.

Manden og jeg nåede hjem lige til konfisæsonen; her sammen med mine brødre og svigerinde... Enormt skøn dag i Aarhus med lækker mad i lange baner, meget kreativ underholdning og masser af søskendehygge. Sidstnævnte tiltrængt efter næsten halvandet år i udlandet.

Brunchdate med gode veninder - der skulle fejres både hjemkomst og nyt job! Vi sluttede af hjemme på sofaen med kaffe, frugt og en prøvesmagning af de brownies, jeg lavede lørdag. De blev bestemt godkendt.
Som sagt skrevet er vi i fuld gang med forberedelse af aftensmad og madpakke. Her jordskokker og pastinak skåret i stænger med hele fed hvidløg, chiliolie, et drys sesamfrø, salt og peber og ikke mindst nogle stykker god bacon sexet slænget hen over hele herligheden - og så en tur i ovnen ved 200 C, til det ser indbydende ud... Pep dine rodfrugter!

lørdag den 27. april 2013

Raw stenalderbrownies


Så er der ved at være overskud på den personlige konto igen efter en uges tid på dansk jord. Jeg havde helt glemt, hvor meget tid det dersens arbejde egentlig tager - der er godt nok ikke meget dag tilbage, når man først kommer hjem lidt i fem og er møgtræt og jetlagget. MEN trods tømmermænd fra gårsdagens fødselsdagskalads, så har jeg haft overraskende meget energi i dag.

Jeg har været til CrossFit to gange i ugens løb også, hvor jeg har efterladt en del af huden i mine håndflader på pull-up-barren. Det problematiserede dels brusebad med hårvask, dels gennemførslen af nærværende opskrift. Som ægte CrossFitter arbejder man sig igennem smerten, hvilket jeg også blev nødt til, hvis jeg ville have de der brownies til eftermiddsagssnack på job i næste uge. Og dét vil jeg!

Helt så langt oppe på energiskalaen, at jeg selv finder på opskrifter, er jeg nu ikke; jeg gjorde dog en vældig indsats for at få internet på MacBooken (hotspot er vejen frem, men kun når man sidder inde i vores nye stue, ellers duer det ikke!) og googlede lidt rundt.

I vores box i Florida havde en af vores CF-kolleger nogle brownie bites med, og han nævnte, at han havde brugt en opskrift på lärabar (et amerikansk fænomen. De er helt tossede med müslibarer og den slags derovre). Jeg landede på denne her og fik den fordansket. Det er næsten for godt til at være sandt, at der kun er sunde ingredienser i. Men det er det altså ikke. Haps.

Til 8-10 browniestykker

Ingredienser

  • 150 g dadler
  • 1-2 spsk vand
  • 2 dl valnødder (hakkede, hvis du ikke har foodprocessor)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 2 spsk smeltet kokosolie
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt

Fremgangsmåde


  1. Put alle ingredienser i en foodprocessor og kør, til du har en ensartet masse - der skal stadig være små stykker valnødder i massen. Hop til punkt 3. Har du ikke en foodprocessor, kan du starte med at hakke dadlerne så fint, at de bliver helt mosede. Det tog mig vel en 10 minutters tid, og jeg blandede 1 spsk vand i, mens jeg hakkede
  2. Kom dadelmosen over i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt (det var her, det begyndte at gøre naller i mine stakkels håndflader)
  3. Derefter kommes det hele over i en plastikpose og klemmes sammen til en fast masse
  4. Beklæd et lille ildfast fad med bagepapir, put massen deri og form den til en flad firkant, som du senere kan skære firkanter/barer af
  5. Stilles på køl i en times tid, inden den skæres i mindre stykker alt efter temperament
  6. Opbevares på køl i op til en uge


Kommentarer


Har du ikke lige valnødder, kan du sagtens bruge mandler, cashewnødder eller nogle helt tredje nødder i stedet.

Du kan jo prøve og at bytte vandet ud med appelsinsaft og komme revet appelsinskal i. Eller hvad med nogle ristede kokosflager?




onsdag den 24. april 2013

Onsdagsopdatering


Det går stært for tiden - desværre alle andre steder end i mit hoved. Jeg er træt-træt-træt i Danmark, og jeg kæmper stadig med at indhente søvnunderskud. At jeg er begyndt at arbejde (ikke mere doven Hausfrau'eri til mig), hjælper nok ikke på situationen. Det er helt underligt at sidde her og skulle lave et indlæg, der strækker sig over to kontinenter. Men jeg startede sidste uge i Florida og sluttede den af i Jylland, så sådan må det være.


Tirsdag aften holdt vi fest sammen med en dejlig skare fra vores box, CrossFit 954, som jeg har trænet med i over et år. Det var en sjov men også vemodig aften. Jeg sidder lidt til højre for midten med armen om min tætteste veninde i Staterne.
 
 
Ja - lidt mere afsked, men man bliver jo så varm om hjertet, når man får sådan nogle skønne ord med på vejen... Det er manden min, der er Chalk Whore (han har et seriøst forbrug af kalk til tider), og jeg er DUB queen - den titel tager jeg gladeligt på mig. Giv mig et sjippetov, og jeg skal vise dig en pige, der kan sjippe stærkt! Min nyeste rekord er 97 dobbelthop i streg, åh hvor ville jeg gerne nå 100...


Den ultimativt sidste hele dag i Florida blev brugt på hygge og strandtur med mig selv og en bog. Fantastisk. Det er helt mærkeligt at kigge på billedet nu, hvor palmer, blå himmel og skræppende papegøjer ikke længere er en del af hverdagen...
Og hopla, pludelig gik man rundt med familie og hund ved Limfjorden. Fra en blå himmel til en anden på et godt døgns tid...

Tophygge ved bålpladsen sammen med Mutter og Lillebror - især den stakkels pølse, som måtte en tur i asken, vakte stor glæde (dog ikke hos Mutter, for så måtte hun starte forfra...)

mandag den 15. april 2013

Søndagstanker #7


Med computeren ustabilt placeret oven på en plastikbøtte og mig selv i skrædderstilling på gulvtæppet er jeg gået i gang med at lave forrige uges Søndagstanker. Nu på en mandag. I går var vi til en endagsfestival tre timers kørsel væk, og da vi kom hjem, var der ikke mere hjernekapacitet til at blogge. Det har været en travl-travl-travl uge, nu hvor vi vitterligt står over for at skulle flytte fra Florida til Danmark på torsdag - en proces, der har varet i flere måneder, synes jeg - og der har bare ikke været mentalt eller fysisk overskud til at lave nogen form for spændende mad. Det er en skam, men det ændrer sig jo nok, så snart vi er kommet lidt på plads i lille DK. Her er highlights fra min gode, sidste hele uge i USA:

I starten af ugen var vi på sidste del af vores roadtrip, og vi sluttede af med nogle dage i Smoky Mountains, der er en af de mest besøgte nationalparker i USA. Der er godt nok også pænt! Vi sov længe, hikede, drak øl og spiste pizza, og det var fantastisk. Jeg nød virkelig at være væk fra pakkehelvedet hjemme i lejligheden.

Speaking of flugt fra pakkehelvede, så tog jeg mig en shoppedag fredag. Og jeg nød det i fulde drag! Der blev prøvet tøj i lange baner - blandt andet denne hersens bluse med meget stramme ærmer. De kalder mig Stine Gunshow ude i byen. Jøsses altså, måtte op i en XL for at kunne presse armene ned i den uden at føle mig som en kvindelig udgave af Hulk. 

"This is my life, wauu wauu ohhh..." Gryder, potter, pander, tøj, pyntedimser, cykel og jeg-ved-snart-ikke-hvad pakket stablet og plastret ind på fornemste vis. Tjek. Vidste du i øvrigt, at man bliver voldsomt svimmel af at rende rundt om en palle, når man skal pakke den ind i plastikfilm? Nå, men det er rart at have fået styr på det. Nu håber jeg bare, at resten kan være i vores kufferter og håndbagage. Man får godt nok samlet sig - og knyttet sig til - en voldsom mængde skrammel gennem årene.

Fest og ballade på tyskerrestaurant i Fort Lauderdale lørdag aften! Manden og jeg havde inviteret de nærmeste venner på middag for at få en god afslutning på tiden i US, og jeg skal da lige love for, at vi blev fejret med kæmpe øl og harmonikamusik. 

Søndag rundede vi, som tidligere skrevet, ugen af med musik. Og sved. Hold nu op, hvor var det varmt... Folk dinglede rundt, og det var svært at se, om de var stive eller dehydrerede - eller begge dele. Vi fik dog set gode, gamle Volbeat sparke røv atter en gang, mens vi drak vores øl, der blev alt for hurtigt doven i varmen. Åh, hvor kan jeg altså godt lide de drenge.

søndag den 7. april 2013

Søndagstanker #6

Gang i den her uge! Jeg har for eksempel været i fire forskellige stater på tre dage. Noget af tiden har jeg sovet, men min krop har da været i staterne rent fysisk... Vi har kørt mange miles og timer på vores roadtrip, men det er nu så hyggeligt. Men inden vi skal ud og opleve Graceland, må jeg jo hellere få vist jer billeder fra ugen der gak.

Jeg har downloadet en app, som jeg blogger fra her på turen, og jeg kan ikke få lov til at lave billedtekster, som jeg plejer, så I må lige bære over med denne her opremsning:

1. Juhuu, min blog ramte 100 likes på Facebook! Det var en super god notifikation at vågne op til i starten af ugen, for det betyder jo, at nogen gerne vil læse det, jeg skriver. Rart.

2. Endnu mere juhuuu var det, at min nye fortand passede perfekt i form og farve, og den er SÅ meget pænere end den gamle. Der bliver smilet meget for tiden!

3. Var træningsflittig lørdag morgen på vores fancy hotel. Prøv lige at se den udsigt! Ud over at jeg fik en god træning, så var højdepunktet ubetinget, at jeg blev rost af en af de andre, hehe... "Du er godt nok god til det der", fil jeg at vide, da jeg diskede op med T2B og DB snatches, hvilket måske også ser lidt blæret ud i forhold til den gode, gamle mavebøjning og bicepcurl...!

4. Fantastisk stemning i New Orleans lørdag middag. Masser af mennesker, gadesælgere og musikanter ude i solskinnet. Vi sad og nød det hele, mens vi så et jazzband, der kunne både spille, synge og danse - det var så fedt!

5. Sidst men ikke mindst fik vi fingrene i en Louisianna-klassiker: en beignet. Wow for et sukkerchok! Tænk æbleskive møder donut og drukner i flormelis...









torsdag den 4. april 2013

Müslibarer


Vi skal på roadtrip. Turen går til New Orleans og Memphis, og der er afgang i aften. Jeg skal bare lige have en tand på først, og så kører vi. Kronen på min fortand knækkede jo for tre uger siden, og nu skulle tandlægen gerne have fået den hjem i den rigtig farve. One Shade of Grey forrest i munden er bare ikke et hit til andre end Johan Olsen fra Magtens Korridorer.

Køreturen til New Orleans (jeg blev meget venligt fortalt til CrossFit i morges, at det ikke udtales som to ord, men i stedet noget i retningen af N'årlens med tryk på N'år. Ok så.) tager cirka 12 timer, og som den gode husmor jeg er, har jeg forberedt lidt snacks.

Jeg var voldsomt opsat på at lave en stenaldervenlig müslibar, og jeg brugte en opskrift på almindelige havregrynsbaserede barer som udgangspunkt. En overgang lavede jeg de barer et par gange i måneden, og jeg var spændt på at se, om de kunne palæofiseres, som det hedder. Jeg er ret tilfreds med smagen, men jeg kan ikke udelukke, at jeg arbejder videre med konsistensen på et tidspunkt. De er skam gode - det er ikke det - men de har en tendens til at krumme, og så kan man godt få skældud, når man kører i bil...


Til 7 müslibarer ellr 14 firkanter

Ingredienser


  • 100 g mandler
  • 50 g macadamianødder
  • 50 g græskarkerner
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g kokosmel
  • 1/4 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g rosiner
  • 2 spsk smeltet kokosolie
  • 3 spsk honning
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 spsk moset banan

Fremgangsmåde


  1. Forvarm ovnen til 175 C
  2. Pulser mandler, macadamianødder og græskarkerner nogle gange i en kraftig blender eller foodprocessor. Alternativt skal du have fat i kniv, skærebræt og knofedt. Nødderne skal findeles en smule, men der skal stadig være større stykker
  3. Kom nødderne over i en stor skål sammen med sesamfrø, kokosmel, natron, salt og rosiner - bland det hele godt sammen
  4. Pisk kokosolie, honning, vaniljeekstrakt og bananmos grundigt sammen (jeg brugte bare en gaffel) og kom de våde ingredienser over til de tørre
  5. Rør det hele grundigt rundt med en grydeske. Blandingen skal ikke være super "fugtig", bare rolig
  6. Kom skålens indhold i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Nu kommer vi-med-blender ikke uden om at skulle lægge kræfterne i; blandingen skal presses meget godt sammen. Jeg har hele to rugbrødsforme, så jeg har et trick med at komme bagepapir hen over blandingen og derpå presse til med form nummer to - det passer perfekt. Hvis ikke du er så heldig som mig, så brug evt. en dåse eller lignende som presse (stadig med bagepapir imellem)
  7. Bages i 18 minutter, tages ud og gives endnu en tur i pressen
  8. Køles ned i mindst en time i køleskabet, inden du må skære den lille müslikage ud til barer/firkanter. Müslikagen skal være helt kold, og du skal bruge en skarp kokkekniv, ellers går der ged i den
  9. Opbevares i køleskabet i en bøtte med tætsluttende låg eller fryses ned. Eller kommes i en køletaske og tages med på roadtrip
Stines Tips&Tricks: Vi lægger så småt an til at presse... 

Rugbrødsform nummer 2 er kørt i stilling oven på müslikagen - så er det frem med de stærke overarme!

Voila... Så mangler vi bare en lille tur i ovnen

Kommentarer


Du kan erstatte nødder, kerner og frø med det, du lige føler for. Mandler, macadamia, græskarkerner og sesamfrø var det, jeg havde i skabet. Prøv evt. at bruge tørrede tranebær i stedet for rosiner - eller halv tranebær og halv hakket, mørk chokolade.