torsdag den 15. august 2013

Sommersalat


Ja ja, jeg ved godt, at jeg har været alt for sløv på tasterne herinde det sidste stykke tid. Og væltet rundt til Skanderborg og været blæst. Så hvis min skrivestil trænger til at blive støvet lidt af, så ved du hvorfor nu. Det er en travl tid, som vi lever i...
Skanderborg var smuk som altid. Her med Østkyst
 Hustlers i baggrunden - sikke en fest, de leverede!

Og der er sket en masse siden sidst. Manden startede på job i mandags, jeg er kommet ind på
Lingvistik, og vi har fået lejlighed i Aarhus. Vi har i omegnen af to uger tilbage i det midtjyske, og de ser ud til at blive både herlige og hektiske.

I morgen aften får vi gæster, så min hjerne har kørt på højtryk for at finde på noget lækkert. Ud over culottesteg og rødvin. Noget lækkert, som ikke tager alt for lang tid, og som kan forberedes i forvejen. Lige nu har jeg gulerødder og hvidløg i ovnen til en gulerodspesto (kommer senere), og jeg har testet denne salat af.

Salaten er simplel og sommerlig og skøn og smager som Italien ville gøre, hvis man kunne tage en bid af det. Eller noget. Jeg elsker i øvrigt sommer og gæster - men jeg kommer til at elske det endnu mere, når vi får et køkken, der er udstyret med mere end en miniovn og to kogeplader. Sidebemærkning that was.

Tilbehør til 2 personer

Ingredienser

 • 1 squash
 • 20-30 cherrytomater
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 fed presset hvidløg
 • 1 spsk olivenolie
 • havsalt
 • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Squash julienne er der en vis wowfaktor over. Og wowfaktor er godt. At noget er julienne betyder (hvis du er bonderøv ligesom mig), at ting er skåret i tynde stænger. Har du ikke et juliennejern, skærer du først squashen i skiver på langs og dernæst i tynde tændstikker ved at vende den om og skære på tværs. Hopla
 2. Skær tomaterne i halve eller kvarte alt efter størrelse og kom dem over i en skål sammen med squashen
 3. Hak basilikum groft og vend den i salaten sammen med hvidløg, olivenolie, salt og peber
 4. Lad salaten trække mindst en halv time inden servering og smag til igen
 5. Spis så den bid af Italien!
 

Kommentarer

Salaten er bedst på selve dagen, men har du en rest, kan du blande den op med fx. friskskåret spidskål eller hvidkål, så der kommer lidt knas tilbage i den.

Hvis du kun har kedelige tomater uden smag derhjemme, så gå uden om denne opskrift! De søde cherrytomater, der smager som om, at man lige har hevet dem af grenen ude i drivhuset, er dem, du skal bruge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar