mandag den 30. december 2013

Gulerodspesto


2013 er ved at gå på held, og sikke et år, det har været. Manden og jeg besluttede os for at flytte fra Florida til Danmark, vi roadtrippede de sydøstlige stater, og efter nogle måneders arbejde på min gamle arbejdsplads i Lem City er jeg tæt på at have overstået første semester på Lingvistik. Så 2013 - du får sgu egentlig en stor femtal af mig!

Det med stenalderlivsstilen er gået lidt op og ned. Jeg har nok dybest set lagt den på hylden her i
december, hvor der har været kager, slik og brød i overflod, hvor end jeg har vendt mig. Men så er det godt, at et nyt år bringer nye ambitioner. I det mindste har jeg været konsekvent med min træning tre gange i ugen, og det vil jeg fortsætte med i 2014.

Jeg har en opskrift til dig, som jeg har lavet rigtig mange gange. Gulerodspesto er et nemt og overraskende (ja, det ligner altså bare gulerodsmos...) lækkert tilbehør til især ko, kylling og rodfrugter, og det er altid populært, når vi har gæster. Det er måske et bud på lidt pep til nytårsmenuen?

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

  • 4-5 store gulerødder
  • 6-7 fed hvidløg
  • 2 + 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 30 g pinjekerner
  • 30 g parmesanost


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 C
  2. Vask gulerødderne og skær dem i 1 cm tykke skiver - del evt. tykke gulerødder på langs også
  3. Kom gulerødderne i et ildfast fad sammen med de pillede, hele hvidløgsfed, 2 spsk olie og 1/2 tsk havsalt. Bag hele herligheden i 30-40 minutter, eller til gulerødderne er gyldne og møre
  4. Rist pinjekernerne på en mellemvarm, tør pande. Gider du ikke bøvle med at røre rundt i panden, så de ikke brænder på, kan du også smide pinjekernerne ind i ovnen i et ildfast fad, Ovnen er jo alligevel igang pga. gulerødderne. Hold øje med kernerne og tag fadet ud, når de er blevet gyldne
  5. Lad gulerødder og pinjekerner køle af en halv times tid, inden du blender det hele med 2 spsk olie og reven parmesanost. Konsistensen kan tilpasses med mere olie eller nogle skefulde vand - det skal være som en tyk mos
  6. Smag til med ekstra salt, ost og måske presset hvidløg - pesto er svær at give præcise mål på, da det er en smagssag...
  7. Stil gerne pestoen på køl en halv times tid, inden du serverer den

Kommentarer

Du kan sagtens lave pestoen en dag i forvejen. Og lav gerne dobbelt portion, da rester kan fryses ned og bruges en anden god gang.

Og ja ja jaaaaa, jeg mangler et billede af den færdige pesto, men det er altså skidesvært at få den til at se sexet ud på billeder! Lægger et ind, når det lykkes...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar