onsdag den 5. februar 2014

Kokosdrømme


Okay okay, det er måske et lidt fesent navn til en opskrift, men nu har du jo heller ikke smagt, hvordan man kan drømme sig væk til et fjernt sted med palmetræer og bountystrande, førend du har lavet de hersens skønne kokosbidder, vel?

Bob han bygger...
Jeg lavede dem som energibarer til den skiferie, manden og jeg var på sammen med nogle venner i sidste uge, så vi havde noget at holde dampen oppe med på pisterne. Og så behøver vi ikke nævne, at jeg var meget bedre til afterskiing end selve det dér skiing... Men altså, som energitilskud før eller efter træning, eller som en måde at tilfredsstille den søde tand på helt naturlig vis, så er de helt fantastiske. Opskriften har jeg fra en amerikansk blog, og den findes her.

Kærligt kys fra vægtstangen
Jeg er begyndt i skole igen, og med det skal jeg tilbage i de sunde, gode vaner. Der har været lidt for meget hygge faktisk hele december og januar med, men nu går den altså ikke længere. I eftermiddag var jeg til CrossFit for første gang i to uger, og der var hårdt men godt! Vi skulle lave hang power cleans, som er mit yndlingsløft, og jeg skulle nok have holdt lidt igen med begejstringen, for kroppen mangler som sagt lige at komme op i gear - især også fordi jeg har snottet og hostet mig igennem starten af året.

Til ca. 10 energihapser

Ingredienser

 • 130 g udstenede medjooldadler (ca. 15 stk)
 • 30 g ristede kokosflager
 • 80 g mandler


Fremgangsmåde

 1. Har du en foodprocessor, skal alle ingredienserne bare køres sammen deri, til der dannes en kokosbold, og derefter følge opskriftens punkt 6 og 7 - har du ikke, så kig lige med i de følgende punkter:
 2. Blend kokosflager 5-7 sekunder, til de er relativt fintmalede. De skal ikke males lidt til mel, så der må gerne være noget struktur i dem stadig
 3. Blend mandlerne på samme måde som kokosflagerne og kom begge dele i en skål
 4. Hak og mos dadlerne med en stor kniv, til de bliver til en nogenlunde ensartet masse - det tog mig små 5 minutter
 5. Bland dadelmosen sammen med resten af ingredienserne. Der skal røres stædigt til med skeen i et minuts tid, men resultatet er det hele værd! Og hvis massen er for fugtig - det afhænger af, hvor både dadlerne er - så må du komme lidt ekstra af de tørre ingredienser i
 6. Pres massen ned i en bagepapirsbeklædt form i den ønskede tykkelse. Opskriften her passer til en normal rugbrødsform
 7. Stil formen i køleskabet i 1-2 timer og skær derpå ud i barer eller firkanter


Kommentarer

Opbevares i køleskabet med madpapir imellem og i en tætsluttende beholder i 1-2 uger.

For at forme massen til hjerter - gjort i anledning af den presserende Valentinsdag naturligvis - så skal dette gøres med fingrene og inden massen kommer i køleskabet. Hjerterne kan evt. dekoreres med mørk chokolade for at gøre det ekstra bounty'ish.

Du kan også skære barerne ud i endnu mindre firkanter og bruge dem som guf til en filmaften...


2 kommentarer:

 1. herligt - jeg har stadig min skiferie til gode (uge 12 pew der er længe til). Så jeg vil da lige notere mig denne her og tage med (selv om man godt må snyde en lille bitte smule og spise en lille bitte chokolade når man er på skiferie, ikk?) Smil fra Malene (Find mig her: www.paleolivet.blogspot.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har du jo til gengæld noget at glæde dig til - god fornøjelse & jeg håber, at du bliver lige så vild med de her energibarer, som jeg selv er :) Kh. Stine

   Slet