torsdag den 30. maj 2013

Übernemme saltmandler


Indrømmet. Det er saftsusemig svært at være blogger, når hverken tiden eller gejsten er der. Jeg har følt mig - og føler mig til dels stadig - som en sammenklasket og lidt sur karklud, hver gang jeg har prøvet at mønstre energi til at pleje bloggen her. Efter vores flytning fra Florida til eksotiske Midtjylland har jeg ikke engang haft lyst til at træne, men jeg satser på, at det vender på et tidspunkt. Nu er der gået hele seks uger, og det kan for fiuwlan da ikke blive ved sådan her?

Jeg forsøgte mig ellers med en to-tre ting, som jeg gerne ville have delt med jer. Men i min chicken fried "rice" var smagen af halvsur blomkål for gennemtrængende, min ramsløgspesto var tæt på en bitter fiasko fordi jeg hverken har køkkenvægt eller havde flair i køkkenet den dag, og min ramsløgsalt brændte på. Så bliver man en kende demotiveret...

Men! Vi skal som altid en del i weekenden, og jeg tænkte, at nogle lækre saltmandler ville være en god værtindegave. Pande, hvidløgsolie, salt og mandler kunne jeg netop administrere. Heldigvis. Og ved du hvad, de smager rigtig rigtig fantastisk! Så jeg blev simpelthen nødt til at tage billeder og dele dem med dig.

Ingredienser

  • Et par håndfulde mandler
  • 2 tsk hvidløgsolie*
  • Friskkværnet havsalt efter behag

Fremgangsmåde

  1. Varm olien på en pande
  2. Rist mandlerne i 10-15 minutter ved middel varme
  3. Kværn salt ud over mandlerne. Det fine salt binder bedst til dem...
  4. Lad mandlerne køle af på bagepapir og smag evt. til med ekstra salt (men pas på, mandler er herrevarme og man kan brænde tungen, hvis man er for ivrig. Stine var for ivrig)
  5. Spises afkølede næsten med det samme eller opbevares 3-4 dage på køl i lufttæt bøtte

Kommentarer

*Jeg brugte en hjemmelavet hvidløgsolie, som manden min lavede den anden dag - hakket hvidløg dækket med en god olivenolie - som har stået og trukket siden da. Meget nemt. Men da hvidløget ikke var varmebehandlet inden, holder den type olie ikke særlig længe. Helt almindelig olie kan også bruges, så bliver smagen bare knap så kompleks.

Hak mandlerne groft og brug dem som knas oven på salaten, eller spis dem sammen med en håndfuld gulerodsstænger som en sund eftermiddagssnack.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar