torsdag den 14. februar 2013

Karrykylling


Indrømmet. Sådan en karrygryde er ikke nemt at få til at se sexet ud, men i anledningen af Valentines Day har jeg gjort mit bedste. Om det så er godt nok, det må du vurdere. Min karrykylling/kylling i karry/chicken curry/curry - eller hvad vi nu skal kalde den - smager i hvert fald godt, og det er det vigtigste. Den er også relativt hurtig at smække sammen, hvilket kan være meget rart på de der kaotiske hverdagsaftener.

Torsdag er min træningsfri dag i ugens løb, og da det nu er dagen, hvor man (ifølge reklamerne) skal fejre kærligheden, passer det mig vældig fint. Om ikke andet er det da en god undskyldning for at lave ekstra god mad, måske akkompagneret af et enkelt glas vino, og få lidt kvalitetstid sammen.

Myggen Dorit er i øvrigt stadig på fri fod. Hun ved, at jeg er allergisk overfor myg og kan svulme imponerende meget op, så derfor stikker hun kun mig. Jeg går efterhånden rundt og ligner en omvendt fluesvamp. Det er næsten lige så svært at få til at se indbydende ud som en karrygryde.


Til 3-4 personer

Ingredienser


 • 2 spsk olie eller baconfedt
 • 3 fed presset hvidløg
 • 1 spsk frisk, revet ingefær eller ½ tsk stødt
 • 1 stort løg, hakket
 • 3 tsk karrypulver
 • 2 tsk stødt spidskommen
 • ½ tsk chiliflager
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1½ tsk tomatpure
 • 3 tsk salt
 • friskkværnet peber
 • 2 kyllingebrystfiletter, skåret i strimler
 • evt. 1 spsk mandelsmør
 • 1 lille håndfuld hakkede mandler
 • 1 dåse kokosmæk
 • evt. 1 dl vand
 • 1 grøn peber, skåret i strimler
 • 2 store håndfulde frisk babyspinat

 • 2½ dl quinoa
 • 5 dl vand
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Varm fedtstoffet i en wok eller pande (evt. en gryde - der skal være god plads), og steg det hakkede løg i 6-8 minutter
 2. Tilsæt hvidløg og frisk ingefær, og lad det stege med i 1-2 minutter. Vent med stødt ingefær, hvis du bruger det.
 3. Hvis du har brugt baconfedt, så tag resterne op af panden nu
 4. Tilsæt 2 tsk karrypulver, evt. stødt ingefær, spidskommen, chiliflager, gurkemeje og 1 tsk salt. Bland og lad stege med i 1 minut
 5. Tilsæt derpå tomatpureen og rør godt rundt. Lad panden stå nogle minutter, mens du forbereder kyllingen jf punkt 6
 6. Put kyllingestrimlerne i en plastikpose sammen med 1 tsk karrypulver, 1 tsk salt og friskkværnet peber. Ryst posen, så krydderierne bliver fordelt
 7. Kom kyllingen i panden sammen med mandelsmørret og de hakkede mandler
 8. Lad kyllingen stege med i 6-7 minutter, til den er blevet brunet på ydersiden. Rør jævnligt
 9. Hæld kokosmælken i og rør rundt, til det hele er blevet godt blandet
 10. Lad retten simre under omrøring en halv times tid. Tilføj vand lidt ad gangen, hvis sovsen bliver for tyk. Har du travlt, kan du nøjes med at lade den simre 6-7 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt
 11. Kog quinoa efter pakkens anvisning, mens karrygryden hygger sig på blusset
 12. Smag karryen til efter smag og behag med den sidste tsk salt samt peber, tilføj derpå strimlerne af peberfrugt og lad dem simre med i 5 minutter
 13. 3 minutter inden servering kommes den friske spinat i. Rør forsigtigt rundt, så bladene bliver dækket af sovsen og kan koge lidt ind
 14. Uhm, så er der karrygryde. Og rester til madpakken i morgen, hvis du er heldig

Kommentarer


Du skal ikke lade dig afskrække af den lidt lange opremsning af ingredienser, for mange af dem er bare krydderier. Hvis du ikke allerede har krydderierne på lager, kan det godt være en lidt bekostelig affære, men det strækker langt og er bestemt investeringen værd. Når først de er i hus, så er dette her et godt bud på en billig aftensmad.

Hvis du ikke er en stor fan af ingefær eller nogle bestemte krydderier, så udelad dem. Det kan godt være, at der så skal kompenseres med en lidt større mængde af nogle andre krydderier, men der må du smage dig frem. I den sidste ende er det jo dig selv, der skal spise maden.

Du kan sagtens variere, hvilke grøntsager, du har lyst til at putte i. Jeg syntes, at spinat og grøn peber gik super godt sammen. Nogle andre bud kunne være broccoli, gulerødder og vandkastanjer.
Skal du ned at træne, kan du fint forberede karryen inden, give den et opkog bagefter og så først der tilføje grøntsagerne, således de stadig har bid.

4 kommentarer:

 1. Trods din skepsis synes jeg nu det ser ret lækkert ud :) Har ikke selv været så heldig med karryretter de sidste mange gange, men denne her ser overskuelig ud så tror jeg vil prøve lykken :)

  Dog vil jeg nok erstatte quinoa med "blomkåls-ris" (fint-revet blomkål som kort ristes på varm pande) da quinoa er 64% kulhydrat og hurtigt kan fordoble kalorieindholdet fordi tilbehøret er en stor del af retten. Blomkåls-ris smager og ligner næsten ris/bulgur, er nemmere og hurtigere at lave, og markant sundere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frank - tak for din søde kommentar :) Jeg håber, at du fik succes med karrykyllingen! Jeg tyr af og til til quinoa som tilbehør, fordi det mætter godt og er fuldt af gode ting - men det er heller ikke 100% godkendt på stenalderkost. Blomkålsris har jeg haft blandet succes med pga. svineri og ikke mindst odeur under tilberedningen, men det kan godt være, at jeg skal til at have det tilbage fra Den Sorte Liste :)

   Slet
 2. Min kæreste og jeg har prøvet at lave denne ret flere gange nu - og vi er vilde med den. Den smager bare godt (: Tak for opskriften! (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina. Det er jeg glad for at høre, hvor er det godt :) Tak for din kommentar :)

   Slet