lørdag den 9. februar 2013

Kokosmuffins med chokoladestykker

Kom lige lidt tættere på, smukke... Du dufter så dejligt... Ja sådan der...

Et eller andet sted i vores lejlighed gemmer der sig en meget mæt myg. Jeg har navngivet den Dorit, og når jeg finder den, har jeg tænkt mig at kalde den Fede Ko, ind til den kaster sig ud af vores altandør. Grædende. Det er set før. Jeg er ret sikker på, at den ikke kan flyve, så meget blod som den har suget i nat.

Lige så tiltrækkende som mit blod er for Dorit, lige så glad vil du blive for denne her opskrift. Kokos og chokolade og muffin - mmh... Opskriften er nem og sund, og man føler sig hensat til en solbeskinnet Bounty-ø, når man sætter tænderne i de nybagte muffins. Jeg er ret sikker på, at stenalderfolket ville have været begejstrede. De er da slet ikke til at stå for... Haps!

Mine muffins er bagt med fintmalet kokosmel, der har et højere protein- og fiberindhold end de gængse meltyper, og derfor virker det ekstra mættende. Hvis du ikke kan finde det i din lokale helsebutik, kan du købe det her. Kokosmel er dyrt, men til gengæld rækker det langt, da det suger overraskende meget væde. Som en ekstra bonus er det glutenfrit, så ingen sure minder blandt glutenallergikerne. Er vi klar? 3-2-1 start!

10-12 muffins

Ingredienser


 • 5 æg
 • 4 spsk raw honning
 • 1 moden banan
 • ½ tsk salt
 • 4 spsk smeltet kokosolie
 • 1 dl fintmalet kokosmel med top på
 • ½ tsk bagepulver
 • 2 dl kokosflager
 • 30 g hakket mørk chokolade, 70%
 • evt. ½-1 dl vand

Fremgangsmåde


 1. Sæt ovnen på 200 ºC
 2. Når ovnen er ved at være varm, skal 3/4 af kokosflagerne ristes på en bageplade i 2 minutter, eller til de er let gyldne - se billedet
 3. Tag 1 tsk af kokosmelet fra i en lille skål og vend det med chokoladen, så chokoladestykkerne ikke falder til bunds i dejen senere
 4. Sigt resten af kokosmelet samt bagepulver sammen i en stor skål
 5. Mos bananen med en gaffel i en mindre skål og pisk æg, honning og salt i. Hvis din honning ikke er flydende, kan du med fordel varme den let sammen med kokosolien, inden begge dele piskes i dejen.
 6. Når de våde ingredienser er godt blandet, piskes kokosolien i (kokosolie stivner over stuetemperatur, derfor skal den i til sidst). Her skal der et piskeris i brug for at gøre arbejdet ordentligt.
 7. Hæld de våde ingredienser i de tørre og pisk, ind til dejen er ensartet
 8. Hvis dejen er meget tyk, kan du justere konsistensen med en spsk vand ad gangen, til den bliver lidt mere flydende - du skal sigte efter noget, der minder om havregrød
 9. Vend de ristede kokosflager og den hakkede chokolade i dejen
 10. Fordel dejen i 10-12 muffinforme - fyld dem cirka 2/3 op
 11. Drys de ikke-ristede kokosflager over
 12. Bages 12 minutter midt i ovnen plus 5 minutter efterfølgende med sølvpapir forsigtigt lagt henover (så kokosflagerne ikke brænder på)
 13. Så er der take off til Bountyland!


Kommentarer

De er suveræne der hen på eftermiddagen, hvor den søde tand har skruet godt op for sig selv. Opbevar de afkølede muffins i køleskabet i en lufttæt boks eller i en tæt plastikpose. Og gem dem godt...Ingen kommentarer:

Send en kommentar