tirsdag den 5. marts 2013

Kryddermandler


Den nemmeste løsning er desværre sjældent den sundeste løsning. Kommer der gæster, eller skal der hygges med en god film, er det skræmmende let bare at åbne for en pose chips eller sætte en skål peanuts på bordet. Men hvis du nu alligevel er i køkkenet og har gang i ovnen, hvorfor så ikke udnytte det og lave en overskudsagtig, sund snack til velkomstdrinken?

De her tapasinspirerede kryddermandler er et frækt alternativt til de klassiske saltmandler, og de er også hurtige lige at smække sammen. Ud over at der ikke kommer nogle mærkelige tilsætningsstoffer, så som røgsmag, i så er en af fordelene, at de kræver mindre salt på grund af de mange krydderier. Jeg har fået ros for dem i tidernes løb. Og mine gæster/min mand kan være hårde kritikere, så er det sagt.


Til 200 g kryddermandler

Ingredienser


 • 200 g mandler
 • ½ spsk smeltet smør
 • ½ spsk olivenolie
 • ½ tsk hvidløgspulver
 • ½ tsk stødt spidskommen
 • ½ tsk paprika
 • 1/4 tsk cayennepeber
 • 1/4 tsk fint salt 
 • ½ tsk groft havsalt - gerne Maldon

Fremgangsmåde


 1. Tænd ovnen på 175 C
 2. Bland smør, olie, hvidløg, spidskommen, paprika og cayennepeber i en skål
 3. Kom mandlerne i skålen og vend rundt, så de er dækket med krydderiblandingen. Alternativt kan du putte mandlerne i en pose, hælde krydderblandingen over og ryste den, så krydderierne bliver fordelt. Det er min foretrukne metode
 4. Fordel mandlerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Sørg for at de ligger i ét lag
 5. Rist dem 15 min i ovnen - rør rundt hver 4-5 minut, så mandlerne bliver ensartet ristet
 6. Drys med salt og bland rundt, så de allesammen får lidt på sig. Hvis du synes, at der skal mere salt på, end jeg har skrevet i opskriften, så slå dig (mådeholdent!) løs
 7. Nu kommer det svære: Lad dem køle helt af inden servering. Nitten
 8. Opbevar mandlerne i en lufttæt bøtte i køleskabet i op til 2 uger

Kommentarer


Mandlerne er også pokkers gode som knasende indspark i en salat - enten hele eller grofthakkede. Eller hvis man er på farten og trænger til et nemt mellemmåltid. Eller hvis man trænger til noget nyt at kaste op i luften og gribe med munden (M&Ms, pebernødder og peanuts går ligesom ikke, hvis man følger stenalderreglerne...)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar